Interior Fitout for Japanese Commercial Banking Group.  This Fitout had as its focus, the critical design of the major reception area. Due to the HQ location in Japan’s Saitama Prefecture, the materials selected for the interior had to reflect the natural character of the company’s rural origins. The use of soft-toned timber veneers and neutral colours were offset by flashes of polished stainless steel, to provide an atmosphere of calm restraint while having sufficient sparkle to animate the space, which had no natural light of any kind.

The pedestrian circulation through the space, including a significant diagonal route suggested the reception desk should run across an internal corner of the space. To reduce the impact of the geometry, the desk was given an undulating form in plan to further soften its feel and promote this diagonal route.

 






Clip to Evernote


Kyowa Saitama Bank Sydney NSW

  • Categories →
  • Commercial
  • Interiors
 
 
Back to top